Grupp: Huvudforum

Safe at Sea - hugg på BP

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-12-05 15:46:13

Nytt PM precis:

”Safe at Sea: Fas två i BP Exploration Operating Companys utvärdering av Rescuerunner genomförs den 18 december

(AktieTorget: SAFE)

Den 18 december 2013 genomför Safe at Sea AB (publ) fas två i BP Exploration Operating Companys (BP EOC) utvärdering av Rescuerunner som räddningsbåt vid offshoreoljeriggar.

Fas två går ut på att visa BP EOC hur Rescuerunnern fungerar i en kontrollerad miljö som i större utsträckning liknar offshoreoljeriggar än den i fas ett. BP EOC har valt Peterhead hamns oljeterminal för ändamålet. Det tredje steget i utvärdering är att ta ut Rescuerunnern till en oljeinstallation på Brittiska sektorn i Nordsjön.

Vid demonstrationen den 18 december kommer ytterligare beslutsfattare inom BP EOC säkerhetsavdelning att närvara.

- Det är verkligen roligt och intressant att vara med i en så omfattande utvärdering av Rescuerunner som BP EOC gör. Hittills har Rescuerunnern överträffat BP EOCs förväntningar, säger VD Kaj Lehtovaara.

BP EOC kontaktade Safe at Sea AB (publ) under september månad i syfte att påbörja en utvärdering av Rescuerunner som ett verktyg för att kunna plocka upp personer som fallit i vattnet runt deras oljeriggar. Den 6 november genomfördes fas ett av utvärderingen i Stonehaven utanför Aberdeen, Skottland.

Demonstrationen var framgångsrik och BP EOC har valt att fortsätta utvärderingen som alltså går in i fas två den 18 december i Peterhead.

Bakgrund

Inom offshoreindustrin har man tidigare antagit att strömmar och tidvatten gör att en nödställd som hamnar i vattnet under oljeriggen kommer att driva ut på öppet vatten snabbt och då kan räddas. För två år sedan inträffade dock en olycka med fatal utgång. Den visade att risken istället var mycket stor att personen blir kvar i vattnet under riggen. Sedan dess har säkerhetsorganisationerna inom offshore utan framgång letat efter ett verktyg för att kunna rädda människor som faller i vattnet.

Korta fakta om brittisk offshore på oljefälten i Nordsjön

Det finns ca 600 oljeplattformar i Nordsjön varav närmare 450 stycken på den brittiska delen av Nordsjöfälten.

I säkerhetsorganisationerna runt plattformarna finns det över 120 st s.k. ERRV:er (Emergency Response and Rescue Vessels) och det arbetar mer än 3 000, bara hos de företag som är medlemmar i *ERRVA.

(Källor: Sjöfartens Bok 2012 och

*Emergency Response and Rescue Vessel association www.errva.org.uk/)

Stor potential inom offshore

Varje ERRV utgör en möjlig bärare av Rescuerunners. Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik demonstration i Skottland, som vi är övertygade om kommer att stärka BP:s positiva bild av Rescuerunner som kandidat för att lösa den räddningsproblematik man fortfarande brottas med inom offshore. ”

Rekordorder hittills är 9 st Rescuerunners till Förenade Arabemiraten från i somras då kursen drog 600 %. Gör BP en beställning lär det väl röra sig om ett tresiffrigt antal åtminstone.

Spännande så det förslår !

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-05 19:20:11

Oljeriggar har ju hur mycket flis som helst och prolematiken som uppstår när en person/personer hamnar under riggarna när det är stora vågor så är personerna i fråga i princip fast.

Det kan nog bli en hel del orders från dessa eftersom det är viktigt med personalens säkerhet.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-06 08:27:19

Gårdagens mycket trevliga pm http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67767 gör att det känns som ett kanonläge att gå in i aktien nu.

För den som vill ha mer information om bolaget saxar jag här in den bullstreetanalys som publicerades i tisdags signerat Mr Medtec.

Håll till godo:

"Safe at Sea- Spännande bolag i Turnaround fas !

Kungälvsbaserade Safe at Sea på Aktietorget har utvecklat” Rescuerunner ” , en typ av jetski som anpassats för att klara räddningsuppdrag under svåra förhållanden till sjöss, kanske världens idag mest effektiva system för sjöräddning.

Rescuerunnerns stora fördel är dess flexibilitet. Den är användbar både ute till havs och vid kustlinjen och till skillnad från större livbåtar kan den ta sig fram i grunda och smala passager. Den kan även hantera svåra väderförhållanden och stora vågor bättre än större livbåtar. En livbåt kan naturligtvis rädda fler nödsatta åt gången men den kräver fler besättningsmän. Dessutom är det vanligare att olyckor sker enskilt och då är Rescuerunner ett bättre val. En Rescuerunner kan snabbt rädda upp till två personer åt gången, oavsett om de är vid medvetande eller ej.

Rescuerunnern är praktisk att transportera och den kan enkelt sjösättas från land, från en större båt eller via helikopter. Safe at Sea har även tagit fram en särskild kran för att sjösättningen ska kunna gå till på ett smidigt sätt, exempelvis från en oljeplattform. Skrovet är gjort av polyetylen som är extremt stryktåligt och Rescuerunnern klarar exempelvis att köra på en sten dold under ytan där en vattenskoter gjord av glasfiber ofelbart går sönder.

Bolaget har emellertid haft problem . Försäljningen har till dags dato ej nått några större volymer och detta ihop med ett förvärv som drog ut på tiden gjorde att ekonomin blev ansträngd med påföljd att Safe at Sea idag ligger placerad på Aktietorgets observationslista.

Bolaget har varit i behov av kapital och nyemissionen som precis avslutats löser detta problem. De stipulerade 2,6 miljoner kr hämtades hem i NE, (se pressmeddelande 15:e november) och dessutom valde bolaget att då det blev en så stor överteckning att dessutom göra en riktad emission på 1,8 miljoner kr. Totalt fick man alltså in 4,4 miljoner kr vilket är mycket välkomna pengar.

Milstenar/Triggers

Med dessa lyckade nyemissioner i ryggen och en tryggad ekonomi för en överskådlig framtid kan vi nu blicka fram mot nedanstående händelser där var och en troligtvis kommer att ha en rejäl kurspåverkan.

1. Flytt från Aktietorgets observationslista till ordinarie lista.

Detta är en enorm ”trigger” då många investerare helt enkelt inte befattar sig med ett bolag på observationslistan. Att finnas på observationslistan är en varningssignal och en potentiell konkursrisk som gör att aktiekursen i bolag som hamnar på denna lista mer eller mindre slaktas. Det är precis vad som hänt med Safe at Sea och bolaget hade vid emissionserbjudandet en pre-money värdering av häpnadsväckande låga 10,4 miljoner. Pengarna som nu flyter in från emissionerna gör att bolaget kommer bli uppflyttat då man haft en andra kontrollstämma vilket bolaget räknar med att ha genomfört senast februari 2014.

2. Genombrott Offshore.

Också en jättetrigger då ett bolag som BP som bekräftat är intresserade av Rescuerunner har ett säkerhetstänk utöver det vanliga kombinerat med rejäla ekonomiska resurser som gör att man kan komma att beställa ett antal Rescuerunners. Den 8 november gick Safe at Sea ut med följande pressmeddelande: ” Efter den framgångsrika demonstrationen av Rescuerunner som Safe at Sea genomförde i Stonehaven onsdagen den 6 november, har BP Exploration Operating Company (BPEOC) beslutat om att gå vidare med nästa i utvärderingen av Rescuerunner.

Vi inleder nu ett djupare samarbete med BPEOC inför nästa steg, som innefattar att testa Rescuerunner i en miljö som efterliknar den som finns ute på oljeplattformarna. Vi planerar att göra testerna i december, utanför Peterhead Port, som är den hamn i norra Skottland som ligger närmast de brittiska oljefälten i Nordsjön.

Säkerhetsarbetet inom BP EOC är högprioriterat och något man jobbar med kontinuerligt och systematiskt. Innan ny utrustning tas i bruk, i de emellanåt extrema väderförhållandena på Nordsjön, så måste utrustningen genomgå ordentliga utvärderingar och riskanalyser. Syftet med testerna i Peterhead är att inhämta kunskap om förutsättningarna kring plattformarna för att kunna förbereda skarpa tester ute på någon eller några utvalda oljeriggar i Nordsjön.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med BP EOC under deras utvärdering av Rescuerunner.

säger Kaj Lehtovaara. ”

Inom offshoreindustrin finns totalt ca. 120 st Emergency Response and Rescue Vessels, (förkortat ERRV). Dessa fartyg kostar oljebolagen enorma summor och en Rescuerunner/fartyg är småpengar i sammanhanget. Dessutom finns ca. 600 oljeplattformar enbart i Nordsjön som var och en är en potentiell bärare av Rescuerunner.

En initial order av BP skulle bli raketbränsle på kursen och även en superb referens vid bearbetande av övriga bolag inom branschen.

3. Rapportering av order.

Det var oerhört intressant att se kursreaktionen på rekordordern som redovisades 17 juli i år då kursen ökade drygt 600 %. Många marknader har bearbetats under flera år och VD skriver i Q3 rapporten den 28 oktober angående den stora sommarordern: ”Vi förväntar oss också att fler av de kunder vars anskaffningsprocesser bolaget arbetat med under lång tid kommer att resultera i närtid ”

Frågan är då vilken marknad som kan komma att bli aktuell härnäst beträffande signifikanta order. Här är mina toppkandidater:

a. Persiska viken. Safe at Sea redovisade alltså den 18 juli i år en rekordorder av 9 st Rescuerunners till Förenade Arabemiraten. Denna är att avse som en startorder som högst troligt kan komma att kompletteras med ett antal ytterligare system till denna rika oljestat. .Även referensmässigt är sommarens stororder oerhört viktig då det ju finns ett antal andra rika oljeländer i området.

b. Sverige. Sjöräddningen är en fantastisk referens med ca. 50 st Rescuerunners i drift men potentialen är fortfarande stor avseende kommande leveranser. Dessutom kommer det ju till ett antal andra kundgrupper inom landet. Vi har exempelvis Kustbevakningen som potentiell storkund och förra året öppnades ett helt nytt användningsområde upp, när Sjöfartsverket köpte en Rescuerunner för sjömätningsbruk. Det har fungerat så bra att de köpte ytterligare en i år.

c. Norge. Lyckade demonstrationer är gjorda redan 2011 för bl.a Norska försvaret och Redningsselskapet. Utmanande kust och bra med pengar i Norge talar för denna marknad.

d. Sydafrika. Apropå utmanande kust så är Norges kust dock inget som går upp mot Sydafrikas och Safe at Sea har redan levererat 15 st Rescuerunners till denna högintressanta marknad.

e. England. Rescuerunner har med gott resultat visats upp under övningar som brittiska räddningstjänsten arrangerat.

f. Frankrike. Safe at Sea skriver i årsredovisning 130614 att man inlett samarbete med Fire Technologies som representerar bolaget i Frankrike. Fire Technologies arbetar sedan tidigare med räddningstjänster i Frankrike. Den 24 maj i år genomfördes en stor demonstration av Rescuerunner för flera räddningstjänster, sjöpolisen och franska sjöräddningen i Orleans på floden Loire.

4.Distributionsavtal.

Ett antal distributionsavtal bör kunna tecknas i närtid. S 7 i memorandum säger att återförsäljaravtal är på gång bl.a i BeneLux länderna och Ryssland.

Beträffande den ryska marknaden så står det att läsa i Q3 som släpptes 28 oktober ” Bolaget förhandlar i samarbete med bl.a den ryska handelskammaren nu med flera ryska agenter och återförsäljare för att komma in på den ryska marknaden. Sedan tidigare har den statliga ryska krisberedskapsmyndigheten EMERCOM visat stort intresse för Rescuerunner, så vi ser med spänning fram mot att jobba på den ryska marknaden”.

5. Bokslutskommuniké 31 januari 2014.

Mycket intressant att studera. Notera att Safe at Sea nu faktiskt redan går med vinst, +62 000 kr i Q2 och +230 000 kr i Q3. Trots relativt låg omsättning så går alltså bolaget redan + och VD skriver i Q3 rapporten: ” prognosen för fjärde kvartalet och för helåret är positiv”. Det finns alltså all anledning att hoppas på svarta siffror redan för innevarande kalenderhelår.

6. Orderrapportering från nyförvärvade Optimum Yacht Care, förkortat OYC.

OYC tillhandahåller managementtjänster för superyachter och kommersiella fartyg. Dessutom förser de den maritima marknaden med produkter som minimerar behovet av att använda kemikalier, både i maskinrum och på däck.

7.SOLAS godkännande.

International Convention for the Safety Of Life At Sea är en internationell konvention för säkerhet för människoliv till sjöss. Konventionen reglerar många aspekter av sjöfarten, bland annat hur fartyg skall vara konstruerade och utrustade, i synnerhet vad gäller livräddning, eldsläckning och radioutrustning, hur last skall hanteras och hur resan skall planeras och ledas. Förutom bestämmelserna om enskilda fartyg regleras besiktning, sjöräddningsverksamhet med mera.

Bolaget räknar med ett SOLAS godkännande år 2015. Då kan försäljning gentemot kommersiell sjöfart komma igång på allvar och öppna upp en marknad med över 30 000 fartyg. För att nå dit deltar bolaget i ett projekt vid namn FIRST, (First Responder Safe Transfer) som startades på initiativ av Stena Line och Sjöräddningssällskapet för att öka säkerheten inom färjetrafiken. Utveckling fortlöper och de tester av Rescuerunnern som har genomförts i hårt väder har gett mycket positiva resultat.

8. Utveckling av motorer.

En del av nyemissionslikviden kommer gå till utveckling av en starkare motor som ska ge Rescuerunner en topphastighet på 50 knop samt en bränslesnålare dieselmotor. Vissa organisationer exempelvis Nato använder enbart diesel som bränsle och vissa polisiära myndigheter har önskemål om en snabbare båt så detta är viktiga projekt.

9.Strategiska partnerskap.

Safe at Sea har som uttalat mål att etablera 5 strategiska partnerskap 2014. Det blir intressant att se vilka bolag man kommer fördjupa sitt samarbete med och vilka bolag som kommer till. Idag har man partnerskap med Swedish Sea Rescue Society, ( Sjöräddningen) , MarineDiesel samt Swede Ship Marine och dessa partnerskap kan mycket väl komma att fördjupas.

Via pressmeddelande 20 november framkommer det att nytt partnerskap tillkommit. Pm:et lyder :

” Samarbetsavtal tecknat mellan Safe at Sea AB och Docky Marin AB

Docky Marin AB utvecklar, tillverkar och säljer båtlyftar för vattenskotrar och båtar. Marknaden är global och omfattar såväl fritidsbåtar som båtar för professionellt bruk.

Safe at Sea AB utvecklar, tillverkar och säljer lätta, flexibla och effektiva system för sjö- och miljöräddning över hela världen.

Bolagen har kompletterande produkter och tjänster. Mot bakgrund av detta har Docky Marin AB och Safe at Sea AB inlett ett samarbete som syftar till att öka bolagens marknadsnärvaro och försäljning genom samverkan. Samarbetet omfattar också samverkan kring utveckling och produktion av produkter och tjänster. Genom att förena våra styrkor i ett samarbete kan vi effektivare bearbeta våra gemensamma marknader och erbjuda våra kunder bredare lösningar.

Kundkategorier för Safe at Sea:

1.Räddningsorganisationer

2.Brandförsvar

3.Marina enheter och Polis

4.Hamn och handelsflottor.

5.Superyachter, färjor och fartyg

6.Offshore, oljeplattformar

7.Hotell, lokaliserade vid stränder med besvärliga förhållanden

Prisbild

Rescuerunnern kan skräddarsys efter den specifike kundens behov och priset varierar mellan ca. 300 000 kr och 400 000 kr. De 9 enheter som såldes till Förenade Arabemiraten i somras låg på ca. 390 000 kr /st och var alltså så gott som fullutrustade. Notera att Safe at Sea med den hittills ringa omsättningen ändå går med vinst, (Q2 och Q3) vilket visar att vinstmarginalen per såld Rescuerunner är god.

Tekniska Data - Rescuerunner

Längd 3,6 meter

Bredd 1,5 meter

Djup 0,3 meter

Motor Yamaha 4 takt

Drift Yamaha vattenjet

Maxfart 40 knop

Torrvikt 350 kg

Lastkapacitet 400 kg

Historik:

2006 Safe at Sea AB bildas och köper rättigheterna till Rescuerunnern från SSRS, (Svenska Sjöräddningssällskapet) och övertar därmed ansvaret för det fortsatta utvecklingsarbetet och kommersialiseringen av produkten. SSRS utvecklade Rescuerunnern under närmare 10 år och målet var att ta fram en flexibel, stryktålig mindre ”waterjetski” som till skillnad från större livbåtar kan ta sig fram i grunda passager samt bättre hantera svåra väderförhållanden.

2007 byggs elva stycken Rescuerunners varav de flesta levereras till Svenska Sjöräddningssällskapet. Samma år startar FiRST­projektet (First Responder Safe Transfer) . Projektet är ett samarbete mellan Stena Line, Sjöräddningssällskapet och Safe at Sea.

2008 listas listas Safe at Sea på AktieTorget. Första Rescuerunnern levereras utanför Sverige, till Ålands Sjöräddningssällskap. En Rescuerunner installeras på Stena Jutlandica som även genomför skarpa tester inom FiRST­projektet. National Sea Rescue Institute i Sydafrika lägger sin första order om tre Rescuerunners. Som första räddningstjänstförbund beställer Stor­Göteborg en Rescuerunner.

2009 säljs en Rescuerunner till Marin Mätteknik AB som blir den första kunden inom kommersiell sjöfart. Norska Sjöräddningen emottar sina första Rescuerunners som stationeras om bord på räddningskryssarna Horn Flyer och Storm Bull. Rescuerunner Cradle, som utvecklats inom FiRST­projektet levereras till sina första kunder. Genom leverans av en Rescuerunner till en yacht öppnas en ny intressant marknad.

2010 knyts viktiga kontakter med de nationella räddningstjänsterna i Italien och Abu Dhabi under en SAR­mässa, (Search And Rescue) i Aberdeen.

2011 säljs första Rescuerunnern till norska Röda Korset. Safe at Sea blir speciellt inbjudna av Lincolnshire Fire Service till den nationella översvämnings katastrofsövningen Exercise Watermark i början på mars. Rescuerunner visas upp under övningarna där räddningstjänster från hela Storbritannien deltar. Det visar sig återigen vilket effektivt och säkert hjälpmedel den är även för räddningsarbete i översvämmade områden. En delegation från CNIA, Abu Dhabis nationella myndighet ansvarig för miljö­, sjöräddning och säkerhet för andra kritiska nationella funktioner besöker Safe at Sea i början på april för att testköra Rescuerunner. Testerna faller väl ut. I november etableras ett samarbete med Swede Ship Marine om att samverka kring marknadsföring och försäljning mot gemensamma kundsegment. I december levereras tre stycken Rescuerunners till National Sea Rescue Institute (NSRI) i Sydafrika.

2012 genomför Safe at Sea en framgångsrik rekonstruktion under första och andra kvartalet. Som en del i rekonstruktionsarbetet genomförs också en nyemission. Under första kvartalet etableras av nya service och reparationstjänster som bidrar positivt till verksamheten. I maj levereras en Rescuerunner till Sjöfartsverket som skall använda den för sjömätning. I augusti levereras en Rescuerunner till räddningstjänsten i Östersund, som ska använda den för liv och miljöräddning runt vattenkraftverken i Jämtland.

2013 Under andra kvartalet levereras ytterligare en Rescuerunner till Sjöfartsverket och många inkom mande serviceuppdrag stärker bolagets försäljning. På bolagets årsstämma 2013­06­28 beslutar stämman att förvärva Optimum Yacht Care från AMPM. Den 18 juli vinner Safe at Sea sin hittills största enskilda order. Critical Infrastructure Authority & Coastal Protection Authority (CICPA) i Förenade Arabemiraten beställer nio stycken Rescuerunners med tillhörande utbildning och reservdelsförsörjning till ett värde av ca 3,5 Mkr. Den 16 september presenteras Rescuerunner för BP som inlett en utvärdering av att använda den som räddningsverktyg på sina oljefält. Offshoreindustrin med närmare 450 oljeplattformar bara på Nordsjöfälten, har ända sedan bolagets start varit en Safe at Seas målmarknader, för Rescuerunnersystemet. Efter den framgångsrika demonstrationen av Rescuerunner som Safe at Sea genomförde i Stonehaven onsdagen den 6 november, har BP Exploration Operating Company (BPEOC) beslutat om att gå vidare med nästa i utvärderingen av Rescuerunner.

Ett djupare samarbete inleds med BPEOC inför nästa steg, som innefattar att testa Rescuerunner i en miljö som efterliknar den som finns ute på oljeplattformarna. VD skriver ”Vi planerar att göra testerna i december, utanför Peterhead Port, som är den hamn i norra Skottland som ligger närmast de brittiska oljefälten i Nordsjön ”. Bolaget tar i november in ca. 4,4 miljoner kr i en kombinerad företrädes/riktad emission.

Värdering och Riktkurs:

För att sammanfatta så är det ett mycket intressant läge att nu investera i bolaget då ekonomin är tryggad och då det ser ut att kunna bli rejäl utdelning på det mångåriga bearbetningsarbetet som Safe at Sea lagt ner.

Med tanke på vad bolaget har i pipen försäljningsmässigt så räknar jag med åtminstone en blygsam vinst om 5 miljoner kr 2014. Genomsnittligt P/E tal på börsen är 15 men med tanke på att Safe at Sea räknar med att växa snabbt och är i en Turnaround fas så applicerar jag 30. Detta skulle då ge oss en bolagsvärdering om ca. 150 miljoner kr och utslaget på kursen så landar vi då på 60 kr. De unika funktionerna hos Rescuerunner samt de många globala jättemarknaderna, bl.a den jätttelika offshoremarknaden som man nu alltså är på väg att öppna upp gör att jag anser att denna i sammanhanget modesta bolagsvärdering är klart rimlig. Denna värdering skulle i sin tur innebär ca. en femdubbling av dagens kurs, (slutkurs 29 november 12,25 kr)

Svarta siffror i årsredovisningen den 31 januari och en uppflyttning från Aktietorgets observationslista senast februari och vi kan mycket väl ha detta bolagsvärde redan då.

Notera även att det trots de senaste emissionerna bara kommer finnas ca. 2,5 miljoner aktier ute på marknaden varav drygt 1,1 miljoner av dessa är låsta av de 3 största ägarna som alla finns i ledning / styrelse. Detta gör den s.k freefloaten ytterst begränsad vilket i sin tur gör att positiva nyheter framöver kommer att ge en riktigt kraftig hävstång.

För mer information besök www.safeatsea.se , senaste nyhet förresten inlagd på hemsidan 19 november om en norsk lyckad temadag . Besök gärna även rescuerunner.com "

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-12-09 09:16:26

Har i helgen dissekerat Bullstreetanalysen

bullstreet.se/2013/12/safe-sea-spannande-turnaround-case/

Fastnade särskilt för denna punkt i triggerlistan:

”5. Bokslutskommuniké 31 januari 2014.

Mycket intressant att studera. Notera att Safe at Sea nu faktiskt redan går med vinst, +62 000 kr i Q2 och +230 000 kr i Q3. Trots relativt låg omsättning så går alltså bolaget redan + och VD skriver i Q3 rapporten: ” prognosen för fjärde kvartalet och för helåret är positiv”. Det finns alltså all anledning att hoppas på svarta siffror redan för innevarande kalenderhelår. ”

Med tanke på övriga triggers inte minst demonstation 2 för BP den 18 december så ser det riktigt intressant ut.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-12-11 16:29:06

Mycket trevligt pm som gick ut precis:

”Safe at Sea: Nya beställningar av Rescuerunners för leverans i första kvartalet 2014

(AktieTorget: SAFE)

Safe at Sea AB (publ) har fått beställningar på fyra Rescuerunners för leverans under första kvartalet 2014.

Vi är glada över de nya beställningarna på Rescuerunners som är värda ca 1,3 Mkr. Beställningarna förstärker den goda trend bolaget befinner sig i och som ger en flygande start på 2014. För att möta den ökande efterfrågan och kunna bibehålla en hög servicegrad och leveranstakt har vi nu inlett rekrytering av personal för produktion och service säger VD Kaj Lehtovaara.”

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-12 00:27:29

Vore väldigt intressant att höra var senaste ordern kom ifrån. Att kvartal 3 visar + är ju kul även om det fortfarande är - de första 3 kvartalen och det verkar ju som det finns bra marginaler på Rescuerunnern. Bolaget verkar inte heller ha så höga fasta kostnader. Tycker dock att värderingen ovan är lite väl ambitiös, med det man kan få ut av rapporterna så borde det behövas en försäljning på +15 miljoner för att göra en vinst på 5 miljoner och efter emissioner så ligger väl aktieantalet runt 2,5 milj st, dagens kurs ger ett värde kring 50 milj. Ännu har omsättningen legat på runt 4-5 milj om året och gissningsvis måste man sälja kanske 30st runners för att nå 15 milj. Även om stora bolag som BP skulle välja att köpa så gissar jag att de gör ett testköp först, vilket i sig säkert skulle vara en väldigt stor order med Safe at Sea;s mått. Värdet i en sån order skulle vara väldigt i marknadsföringssynpunkt inte minst. Det är ju ett trevligt scenario att vid försäljning så följer även möjligheter till merförsäljning i service, extrautrustning, utbildning osv. Större utländska kunder är ju såklart väldigt positivt men jag tror man kortsiktigt också får räkna med ökade försäljningskostnader i tester mm. Som helhet tycker jag det känns som ett bra läge i vad som kan bli ett trevligt bolag att handla i. Tyvärr är handeln på aktietorget ofta liten och kurserna hoppar ganska bra av små kapital vilket gör det svårare till en av bolaget "rättvis" värdering och handel. Svårt också att se hur konkurrensen är på den internationella marknaden. Spännande att följa i alla fall.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-12 09:40:52

såg just ett fint tips på placera och det är att kika på BTA:n som bör omvandlas till aktier när som helst. Konstant några kronor rabatt ges vid köp av BTA !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-12 18:36:22

Jo det är lägre priser i de flesta bolag med BTA på Aktietorget, lite mindre volymer och handel i dom bara, men vill man in på lite längre sikt så är det ju ett förmånligare alternativ.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-12-17 09:34:40

Onekligen spännande pm som Safe at Sea släppte 5 december, (se längst ner).

Imorgon den 18 december demonstreras alltså Rescuerunnern i skotska Peterhead. Noterar att meteorologerna utlovar bortåt 20 sekundmeter så det är mycket tuffa förhållanden men tufft är det ju precis vad det är ute till havs vid oljeriggarna. Skulle BP lägga order så handlar det förutom om stora volymer även om en första klassens referens som skulle vara ovärderlig för Safe at Sea.

Intressant är att det är BP som tagit kontakt med Safe at Sea vilket ju bådar mycket gott !

”Den 18 december 2013 genomför Safe at Sea AB (publ) fas två i BP Exploration Operating Companys (BP EOC) utvärdering av Rescuerunner som räddningsbåt vid offshoreoljeriggar.

Fas två går ut på att visa BP EOC hur Rescuerunnern fungerar i en kontrollerad miljö som i större utsträckning liknar offshoreoljeriggar än den i fas ett. BP EOC har valt Peterhead hamns oljeterminal för ändamålet. Det tredje steget i utvärdering är att ta ut Rescuerunnern till en oljeinstallation på Brittiska sektorn i Nordsjön.

Vid demonstrationen den 18 december kommer ytterligare beslutsfattare inom BP EOC säkerhetsavdelning att närvara.

- Det är verkligen roligt och intressant att vara med i en så omfattande utvärdering av Rescuerunner som BP EOC gör. Hittills har Rescuerunnern överträffat BP EOCs förväntningar, säger VD Kaj Lehtovaara.

BP EOC kontaktade Safe at Sea AB (publ) under september månad i syfte att påbörja en utvärdering av Rescuerunner som ett verktyg för att kunna plocka upp personer som fallit i vattnet runt deras oljeriggar. Den 6 november genomfördes fas ett av utvärderingen i Stonehaven utanför Aberdeen, Skottland. Demonstrationen var framgångsrik och BP EOC har valt att fortsätta utvärderingen som alltså går in i fas två den 18 december i Peterhead.

Bakgrund

Inom offshoreindustrin har man tidigare antagit att strömmar och tidvatten gör att en nödställd som hamnar i vattnet under oljeriggen kommer att driva ut på öppet vatten snabbt och då kan räddas. För två år sedan inträffade dock en olycka med fatal utgång. Den visade att risken istället var mycket stor att personen blir kvar i vattnet under riggen. Sedan dess har säkerhetsorganisationerna inom offshore utan framgång letat efter ett verktyg för att kunna rädda människor som faller i vattnet.

Korta fakta om brittisk offshore på oljefälten i Nordsjön

Det finns ca 600 oljeplattformar i Nordsjön varav närmare 450 stycken på den brittiska delen av Nordsjöfälten.

I säkerhetsorganisationerna runt plattformarna finns det över 120 st s.k. ERRV:er (Emergency Response and Rescue Vessels) och det arbetar mer än 3 000, bara hos de företag som är medlemmar i *ERRVA.

(Källor: Sjöfartens Bok 2012 och

*Emergency Response and Rescue Vessel association www.errva.org.uk/)

Stor potential inom offshore

Varje ERRV utgör en möjlig bärare av Rescuerunners. Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik demonstration i Skottland, som vi är övertygade om kommer att stärka BP:s positiva bild av Rescuerunner som kandidat för att lösa den räddningsproblematik man fortfarande brottas med inom offshore. ”

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-19 08:32:06

Markin_73 inlägg på BS:

Mycket spännande läge i Safe at Sea. Det låga BV kontra allt positivt som framkommit och det som är på gång.

Intresset från British Petroleum (BP) är ju ett erkännande för Rescuerunner som räddningsredskap. Det var BP som letat och inte hittat nåt annat alternativ förrän man kom till Safe at Sea och visade intresse för just Rescuerunner.

Sedan har BP ställt krav och Safe at Sea har uppfyllt alla ställda villkor och krav som BP har. Detta gjorde att man i november fick visa upp Rescuerunner för BP. Testkörningen/uppvisningen gick mycket bra, BP var mycket imponerade.

Safe at Sea har idag enligt tidigare PM genomfört testkörning nummer 2 inför höjdare/VIP på BP i Peterhead, Skottland. Det är givetvis mycket stort att i första hand bli inbjudna till ett test över huvud taget till ett så stort multinationellt offshore-bolag som BP.

Nu har man alltså imponerat på detta stora bolag i test 1 och idag kört test 2.

Om det blev lyckat, vilket allt talar för, då är det mycket nära att räkna in BP som kund till Safe at Sea. Kom ihåg att BP kom till Safe at Sea för att man inte hittat något annat alternativ, Rescuerunner var den enda produkt man ansåg uppfyllde de högt ställda kraven.

Det finns inget alternativ och BP, liksom hela offshore-industrin, är i behov av att kunna rädda arbetare som ramlar i vattnet och hamnar under oljeriggen. Det har man inte idag, men Rescuerunner kan vara räddningen. Och det är mycket troligt att det är så.

I så fall står Safe at Sea inför ett genombrott som är exceptionellt. Om BP köper in Rescuerunner för att dom tycker att detta är det bästa, och som det ser ut det enda, alternativet. Då är regelverket/riktlinjerna så inom branschen att övriga aktörer förväntas följa efter. Rescuerunner skrivs då in i de stadgar som branschen förväntas följa!

Det är mycket annat positivt som händer också i Safe at Sea. I juli kom en genombrottsorder till Förenade Arabemiraten på 9 st Rescuerunner. Då drog kursen snabbt upp till ca 35 SEK.

För en initial order på 9 st (!), potentialen på aktuell marknad är enormt mycket större än så.

Ett projekt som nu pågår är att utrusta passagerarfartyg med Rescuerunner. Detta görs tillsammans med Stena Line-koncernen. Det finns en potentiell marknad bestående av ca 30 000 st passagerarfartyg, bara en bråkdel av denna jättemarknad skulle vara guld värt för Safe at Sea.

I förra veckan kom en order på 4 st Rescuerunner till konfidentiell kund. Räkna med att den kommer att följas av fler och större ordrar.

Bolaget meddelade också att den starka positiva trenden fortsätter och har förstärkts vilket gör att man skall nyanställa personal då det nu är så mycket att göra. Även de viktiga och vinstgivande service-avtalen ger betydligt ökande sysselsättning.

Det som är intressant i sammanhanget är att både q2 och q3 genererat vinstrapporter. Enligt VD är det positiva utsikter även för q4 och iom de senaste PM:en så ser det nu också väldigt positivt ut även för q1 2014 och kanske redan nu också för q2 2014.

Sammantaget så finns det i Safe at Sea en mycket stor potential från dagens nivå på 25 SEK.

Det finns flera triggers i närtid och jag tror att en största just nu (BP) har en mycket stor chans att ge Safe at Sea ett fantastiskt genombrott!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-19 08:32:37

Dagens Industri ägnar idag ett dubbeluppslag åt British Petroleum, (BP).

Det står att läsa att BP är ett av världens största olje och gasföretag. 2012 var intäkterna 388 miljarder dollar, motsvarande hisnande 2500 miljarder kr ! Resultatet efter skatt var 11,2 miljarder dollar.

Det är en otrolig fjäder i hatten för i sammanhanget lilla Safe at Sea att det är BP som kommit med intresseförfrågan. Hur det än går så har redan Safe att Sea vunnit stora portioner erfarenhet och rutin som man kommer ha nytta av framöver då nu 2 demonstrationer gjorts av Rescuerunner för denna globala energijätte.

Skulle sedan det hela sluta med order, vilket ju faktiskt känns rätt troligt så skulle detta vara en homerun av stora mått !

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-12-20 10:25:36

Mycket trevligt pm precis. kommande jätteorder från BP känns ju högst realistisk nu :-)

"Safe at Sea: Fas två i BP Exploration Operating Companys utvärdering av Rescuerunner den 18 december blev en succé

(AktieTorget: SAFE)

Efter ytterligare en lyckad demonstration tog BP EOC:s projektgrupp beslutet att begära tillstånd av ledningen för BP Exploration Operating Company att få genomföra fas tre tester på några utvalda plattformar. Testerna är tänkta till våren 2014 och beslutet om tillstånd räknar projektgruppen med att få senast i slutet på februari.

Demonstrationen av Rescuerunnern som blev en succé, genomfördes i vindar på närmare 20 meter per sekund i området under och kring oljepiren i Peterheads hamn. Fackverkskonstruktionen som oljpiren vilar på liknar förhållandena under en oljeplattform, något som också förstärktes av de kraftiga vindförhållandena som rådde under demonstrationen. Syftet var att verifiera att man på ett säkert sätt kan använda Rescuerunner för att rädda människor ur vattnet i en miljö som medför mycket stora begränsningar i att kunna manövrera.

-? Bevisligen har många räddningssystem haft problem med den här typen av miljö, men det är precis detta Rescuerunnern är till för, att nå dit ingen annan kan nå för att rädda nödställda människor, säger VD Kaj Lehtovaara.

Tillsammans med Safe at Sea inleder BP EOC:s projektgrupp omgående arbetet med att dels ta fram en preliminär planering för fas tre testernas genomförande dels för att titta på lösningsalternativ för att installera Rescuerunner på olika typer av räddningsfartyg i BP EOC:s flotta. Arbetet omfattar också genomförande av utbildning för berörd personal och besättningar inom BP EOC som ska delta operativt i fas tre.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kaj Lehtovaara, vd

Safe at Sea AB (publ)

kaj@safeatsea.se 0303-23 07 04

Besök även www.safeatsea.se och www.rescuerunner.com

Safe at Sea AB tillverkar och säljer en unik räddningsbåt, Rescuerunnern, som förmodligen är det effektivaste systemet i världen för att rädda nödställda personer ur vattnet. För att vidareutveckla Rescuerunnern och vidga användningsområdet till flera olika kundgrupper på den internationella marknaden såväl som att utveckla och förvärva kompletterande verksamheter har bolaget genomfört en publik nyemission. Bolagets aktie är listad på AktieTorget.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-03 09:08:10

Saxar ut trigger nr 5 i den informativa Bullstreetanalysen från 3 december.

”5. Bokslutskommuniké 31 januari 2014.

Mycket intressant att studera. Notera att Safe at Sea nu faktiskt redan går med vinst, +62 000 kr i Q2 och +230 000 kr i Q3. Trots relativt låg omsättning så går alltså bolaget redan + och VD skriver i Q3 rapporten: ” prognosen för fjärde kvartalet och för helåret är positiv”. Det finns alltså all anledning att hoppas på svarta siffror redan för innevarande kalenderhelår. ”

Tror att rapporten innebär ett fortsatt kurslyft i väntan på vidare framgångar med jätteprojektet BP se http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67913

Safe at Sea utgör en fin krydda i depån jämte solklara caset C-Rad !

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 15:16:29

Safe at Sea- Sammanfattning Bokslutskommuniké

Jag sammanfattar kommunikén som släpptes vid lunchtid idag:

Tuff start på 2013 men tredje raka kvartalsvinstrapporten 329 000 kr + på Q4 och detta räckte för att vända till positivt helårsresultat om 182 000 kr.

Intressant att notera:

1.CE-märkning klar Q2

2.Holländska Färjerederiet TESO är intresserade av Rescuerunner.

3.Förutom BP så är PEMEX, Mexicos statliga oljebolag intresserade av Rescuerunner.

4.Världens femte största båtbyggare av kundanpassade yachter (24-50 m) är intresserade av agentur.

5.Första halvåret 2014 i princip fulltecknat redan avseende produktion och service.

6.Förvärv av Optimum Yacht Care (OYC) lyckat.

7.Samarbete inlett med återförsäljare i Norge och Frankrike. Diskussioner pågår med fler representanter i Benelux och Ryssland.

8. I februari bör BP återkomma med beslut ” om att utföra tester on site vid oljeriggar i Nordsjön”, en potentiell stororder hägrar här.

Bokslutskommunikén lägger en fin grund, lämnas sedan den smått irriterande obs-listan om ca. en månad, (2 kontrollstämma hålls 27 februari) så lär kursen ta ett antal glädjeskutt !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-31 15:23:33

Ser intressant ut men kursen sjunker. Var marknadens förväntningar högre?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-03 09:12:46

Safe at Sea som levererade tredje raka kvartalsvinstrapporten i fredags ska om en månad vara uppflyttade till Aktietorgets ordinarie lista från observationslistan. Sista formella pusselbiten för detta är den andra kontrollstämman som hålls ihop med ordinarie stämma den 27:e februari.

Detta mina vänner är en veritabel blytrigger !

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-19 10:54:05

Intressant läge minst sagt, bra nyheter och det kommer säga Kaboom på kursen. Syns om inte annat på orderdjupet !

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-19 11:27:45

By the way, nuvarande kurs 19,60 motsvarade förra året innan sammanläggningen av aktier 39 öre.

Nåt säger mig att fler småsparare hade kastat sig över aktien om så varit fallet och tycker att 19,60 "låter" betydligt dyrare än 39 öre trots att det egentligen är exakt samma pris ?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-20 09:00:51

Positiv information angående listbytet !

Har gjort efterforskningar om det här med Safe at Seas existens på Aktietorgets observationslista. Aktietorget har inga långa ledtider och det finns möjlighet att Safe at Sea redan dagen efter kontrollstämma 2 blir uppflyttade till ordinarie lista. Kontrollstämman som hålls ihop med ordinarie stämma hålls alltså nästa torsdag den 27:e februari.

I kallelsen till stämman står det att läsa” Inför denna andra kontrollstämma har styrelsen upprättat en ny kontrollbalansräkning per 2013-12-31, vilken också granskats av bolagets revisor. Kontrollbalansräkning utvisar att det egna kapitalet återställts och överstiger det registrerade aktiekapitalet för bolaget. Styrelsen föreslår därför fortsatt drift av bolaget.”

Uppflytt till ordinarie lista bör med andra ord vara ren formalitet.

Flytten från denna börskarantän kan mycket väl visa sig viktigare än man kan tro. Jag har ett antal investerarkontakter som har som princip att ALDRIG no matter what investera i bolag på observationslistan helt enkelt p.g.a riskfaktorn då de facto är rejält förhöjd. Kommer bolaget ifrån denna ”kolera” stämpel så lär det attrahera en mängd nya investerare vilket i sin tur lär ge en fin kursskjuts. Särskilt om vi får lite goda nyheter framöver.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-21 09:13:29

Mycket talar alltså för att Safe at Sea lämnar Aktietorgets observationslista redan om en vecka och flyttas till ordinarie lista.

Detta lär generera ett väsentligt ökat intresse för aktien.

Frågan är ju bara om vi får några dynamitnyheter innan nästa fredag, (läs BP nyheter).

Fet köprek gäller !

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-21 15:30:26

wow, riktigt RIKTIGT härlig BP nyhet som kom nyss !

Att det inte ska sluta med en storaffär med BP känns ju så gott som uteslutet.

Och det bästa av allt oaktat ordervärde så är detta en referens som är närmast ovärderlig !

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-24 09:09:51

Fredagens pm som Safe at Sea skickade ut precis innan OS-semin Sverige-Finland skulle gå av stapeln förtjänar att uppmärksammas lite mer.

Formellt BP tillstånd beslutas alltså den 6:e mars men orden ” BP EOC har bett Safe at Sea att avsätta tid och resurser för bl a utbildning av BP personal, tillhandahålla en Rescuerunner plus utrustning för installation och sjösättning ombord på av BP anvisat ERRV (räddningsfartyg) och tillhandahålla kompetens för att övervaka först övningar från ERRV i skyddade vatten och därefter on site vid oljeinstallationer i Nordsjön ” gör att det går ju inte att tolka det hela på annat sätt än att ett tillstånd bör vara en formalitet.

Kom också ihåg att det var BP som tog kontakt med Safe at Sea från första början och inte tvärtom .

Det absolut bästa i kråksången är emellertid att denna vecka bör vara Safe at Seas sista vecka på den kanske inte helt glamorösa observationslistan. 3 vinstkvartal i rad och en ekonomi som numer är i balans och kontrollstämma 2 hålls på torsdag i Kungälv. På tal om formalitet så bör alltså uppflyttning till Aktietorgets ordinarie lista vara just en sådan.

Trevligt indeed !

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-25 13:08:33

Looking pretty hot !

Japp, Safe at Sea kursen tuggar uppåt mest varenda dag, idag upp 13 %.

För dom som är intresserade men tycker aktien börjar se dyr ut så kan jag berätta att 23 kr förra året innan sammanläggningen av aktier motsvarade ca. 46 öre/aktie.

Utifall det då blir lättare att trycka på köpknappen...

Ps Bör vara sista veckan på observationslistan, den formella kontrollstämma 2 hålls i övermorgon.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-28 09:43:53

Härlig dag idag !

Idag är nämligen den första hela dagen i frihet på ca. 10 månader då ju Safe at Sea aktien slapp ur börskarantänen igår. Bolaget går ju numer med vinst och kontrollstämman igår visade att aktiekapitalet är återställt varpå Aktietorget med omedelbar verkan flyttade upp Safe at Sea till ordinarie lista.

Hade ett långt samtal med en kontakt som var på stämman i Kungälv igår och det var en mycket ljus framtid som VD och styrelseordförande såg framför sig.

VD sa att Q1 och Q2 är ”knôkfulla” och att det nu gäller att fokusera arbetsinsatserna på större affärer. Man rampar upp och håller på att nyanställa och kommer behöva nyanställa ännu mer + att man tittar på större lokaler.

Signaler som talar sitt tydliga språk.

STORA snackisen är ju såklart BP samarbetet och det trevliga är att VD berättade att Safe at Sea redan är en vinnare tack vare BP. Oljebranschen har ju ett säkerhetstänk i absolut framkant och BP är därmed en guldreferens även utanför offshorebranschen i och med att man visat sitt påtagliga intresse för Safe at Seas Rescuerunner. BP:s intresse har gett ett globalt eko och det har tydligen blivit en markant positiv skillnad på förfrågningar och offerter om man jämför med innan september då ju BP tog kontakt med Safe at Sea.

Nästa torsdag den 6:e mars ska BP ge besked om Safe at Sea får testköra ute på oljerigg och detta är alltså sista steget innan en beställning. VD berättade att så gott som samtliga BP kontakter varit närmast lyriska hittills så ett negativt besked på torsdag vore verkligen märkligt. Onekligen grymt spännande och BP har ju några kronor att spendera på säkerheten onekligen.

Troligtvis är det BP:s intresse som gjort att man nu även tagit första ordrarna till några försvarsmakter. Det är säkert leveranserna som kommunicerades i december då ju kund hemlighölls av nu känd orsak : http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67814

Försvarsmakterna runt om i världen utgör ju självklart en jättemarknad och dessa fåtalet Rescuerunners som nu redan levererats bör ju vara ”testorder”.

Apropå testorder så står det ju nu klart att storordern i somras på 9 st Rescuerunners till Förenade Arabemiraten var att avse som en provbeställning. VD berättade igår att han ska ner till kund nästa vecka och det intressanta är ju att Persiska viken består av ett antal marknader. I bokslutet står det att läsa” Området har en mycket intressant potential som vi kommer att fokusera på under 2014”.

Avslutar med nåt som kan bli ett riktigt kursbränsle framöver: styrelseordförande berättade igår på stämman att man kommit över generalagenturen på ett lackskyddsmedel med unika fördelar och att man under 1,5 år gjort tester. Utmärkta resultat har påvisats bl.a hos TUV i Holland och man har nu tagit fram broschyrmaterial och står i begrepp att lansera Optiguard som produkten heter och målgruppen är i första hand yachter men man kommer troligtvis sedan att sikta in sig även på fritidsbåtar.

Fördelarna är ett antal:

1 Reptålighet

2 Behåller lystern i lacken

3 Blockerar UV strålningen

4 Står emot rost

5 Sotavstötande

6 Miljövänligt

7 Håller nere arbetskostnaderna.

8 Sparar pengar, måla och lacka om yachter handlar om avsevärda belopp, kan kunden begränsa detta så sparas både tid och pengar.

Tydligen så är en av världens största yachtbyggare, (24-50 meter) högintresserad av Optiguard och möte med denna kund kommer hållas inom kort.

För att sammanfatta så känns det som att dagarna är räknade som börsbolag värderat till under tresiffrigt antal miljoner. Positivt besked nästa vecka från BP och vi är nog där redan då, ca kurs 40 kr.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-03-03 11:50:59

Finwire skriver om Safe stämman och signaturen Markin :-)

Safe at Safe att se höll i torsdags den 27 februari årsstämma. Enligt Markin, medlem på Redeyes aktieblogg, var det mycket positiva tongångar från bolagets ledning.

Markin skriver bland annat att avtalet med BP är större än vad marknaden anar och att Safe at Sea kommer att gå med vinst i första kvartalet 2014. Något nyemission ska därför inte behövas för att täcka förluster, utan i så fall snarast till följd av en eventuell större order. De tre första kvartalen 2014 uppges redan nu vara fulltecknade produktionsmässigt.

Signaturen nämner också en lång rad potentiella avtal och order som bolaget har möjlighet att ta hem.

"Det är idag bekräftat att bolaget är på väg mot stora genombrott på flera håll och det händer nu. Jag räknar med intensiva veckor/månader vad gäller information om att allt nu går riktigt bra. Alla fyra kvartal lär visa vinst, tre är redan "hemma" för 2014!", sammanfattar Markin sin mycket postiva inställning till Safe at Sea. "

Ps Prima läge att tanka nu efter Ukrainadipp...

2
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-03 13:11:47

Trist att du inte han ur i raset. Men det kanske går att skrivtrada sig ur postionen.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-04 10:05:09

ny blogg på Redeye:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/safe-sea/safe-sea-en-aktieparla-som-glittrar

Två dagar kvar tills BP besked

Spännande ?

You Bet !

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.